A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK, Szentendre) szervezésében országosan megrendezésre kerül
a Múzeumok Őszi Fesztiválja 2020-ban is.
A Sóstói Múzeumfalu hat különböző programelemmel készül gyermekek, családok, szakmai érdeklődők és pedagógusok számára.

Figyelem! Ééés….tessék!
2020.09.24.-10.22.
Voltál már filmforgatáson? Ne talán youtuber vagy? Szereted az irodalmat? S talán a Sóstói Múzeumfaluban is jártál? Akkor felhívásunk neked szól! Középiskolások FIGYELEM!
A Sóstói Múzeumfaluban megrendezett „Csak azt lehet írni, ami fáj.” Móricz Zsigmond parasztábrázolása időszaki kiállításhoz kapcsolódva hívunk meg minden középiskolás korosztályhoz tartozó diákot Móricz: Tragédia című művének virtuális „filmforgatására”.

Valódi és virtuális múzeumi találkozások… a Sóstói Múzeumfaluval
2020.10.02.
Nyírségi népmesék egy kicsit másképp, egy teljesen más helyszínen, azaz az online térben.
Programunkkal az olvasás és a népmesék népszerűsítését szeretnénk elérni, illetve a gyűjtemény segítségével kívánjuk bővíteni a korosztály néprajzi ismereteit, erősíteni lokális identitását.

Tanárok és óvodapedagógusok napja a Sóstói Múzeumfaluban
2020.10.05.
Mik a terveink esetleges digitális oktatás elrendelését követően? Hogyan segítheti a napi tanulást egy szabadtéri néprajzi falu? Hogyan kell helyi népmesét és hagyományok feleleveníteni a tanítói és nevelői munkában? Ehhez nyújtunk kapaszkodókat október 5-én személyes/online találkozásunk alkalmával.
Regisztráció szükséges!

Szünetelj velünk!
2020.10.27.-10.30.
A Sóstói Múzeumfalu újranyitását követően törekedett arra, hogy minden nap valamilyen tevékenység elvégzésére buzdítsa vendégeit. Az őszi szünet alatt tematikus napokat szervezünk, mely alkalmakra kedvezményes belépőjegyet biztosítunk a foglalkozások elvégzéséhez.

Földi utam elhagyom, tárgyaimat itt hagyom! 2.0.
2020.11.02.
Van egy nap, amikor a kulisszák mögé leshetnek a kíváncsi szemek, s ilyenkor feltárul a Sóstói Múzeumfalu kincsestára, azaz a raktárak ajtaja…
2020. november 2-án igaz, hogy pincékbe nem, de emeletekre, sőt padlásterekre invitáljuk látogatóinkat a Pincétől a padlásig című program kapcsán a Sóstói Múzeumfaluba.