Project Description

November 13-án újra Márton-napi vigasságok a Sóstói Múzeumfaluban!

Ebből az alkalomból ismét színes programkavalkáddal készülünk: tíz órától kezdődik a vendégfogadás, a bejáratnál egy falat libazsíros kenyérrel és egy korty újborral várjuk a kedves érdeklődőket.

Az egész napos kézműves foglalkozások keretében az ügyes kezű látogatók elkészíthetik saját, festett lámpásaikat, belekóstolhatnak a „libahímelésbe”, kipróbálhatják a lúdtollas betűvetést, valamint a gyertyamártást is. A kisebb gyermekek a Mesemorzsolóban ismerkedhetnek a népmesékkel kukoricát morzsolva, a csarodai paplak cserépkályhája mellett. A sárguló levelek által színesre festett Árpád-kori faluban pedig lovaskocsizhatnak a látogatók.

A népi gasztronómia kedvelői libás ételeket, valamint ínycsiklandó, kemencében sült finomságokat kóstolhatnak, melyek mellé szívmelengető italokat fogyaszthatnak.

A műhelyekbe újra élet költözik, láthatják hogyan dolgozik a kovács és a mézeskalács készítő.

A faluközpontban a helyi termelők és kézművesek minőségi portékáiból vásárolhatnak látogatóink.

A Sóstói Múzeumfalu a Márton keresztnevű kedves látogatókat egy külön kedvezménnyel lepi meg: ők belépőjegy vásárlása nélkül vehetnek részt a rendezvényen. A Mártonokon kívül a libával érkezők is díjmentesen nyernek bebocsáttatást az eseményre.

A felnőttek 1.000 Ft/fő, a gyermekek 500 Ft/fő áron válthatnak jegyet a rendezvényre. 6 év alatt és 70 év felett a belépés ingyenes.

A szervező a műsorváltoztatás jogát fenntartja!