Project Description

A RÉGI MAGYARORSZÁG ÍZEI

A GASZTRONÓMIA, A HAGYOMÁNYOK ÉS A NÉPSZOKÁSOK FESZTIVÁLJA A SÓSTÓI MÚZEUMFALUBAN 2021.09.05-én

A Sóstói Múzeumfalu mindig tartogat meglepetéseket!
A Múzeumfalu által immár negyedik alkalommal rendezett, mindig nagy érdeklődést kiváltó hagyományőrző sokadalom két év szünet után sokszínű programkínálattal tér vissza.
A Kárpát-medence ízei a Sóstói Múzeumfalu portáin mutatkoznak be: Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tájegységei mellett többek között Biharból, a Hortobágyról, Somogyból érkeznek főzőcsapatok.
Az ünnepélyes megnyitót 10:30-tól a gyermekek körében méltán népszerű Ákom-Bákom Bábcsoport előadása követi, 11:30-tól felvonul az „In Ferro Veritas” középkori hagyományőrző csoport, akik egész napos bemutatóval várják a látogatókat az Árpád-kori faluban. A nap folyamán a főzőcsapatok is bemutatkoznak a faluközpontban, majd 14:00 órától a Manó Swing Együttes szórakoztatja a gyermekeket. 15:00 órától a fesztivál legizgalmasabb pillanatai következnek, hiszen a versenyben résztvevők számára kiosztásra kerülnek a díjak, 16:00 órától pedig a Tárkány Művek előadása zárja a rendezvényt.
A műhelyekbe újra élet költözik, láthatják hogyan dolgozik a kovács, a mézeskalács készítő, a kádár és a kerékgyártó, a kisebbekre pedig kosaras körhintával és népi játszóudvarral is gondolnak.
A felnőttek 1.200 Ft/fő áron válthatnak belépőt, melyhez 2 db kóstolójegyet ajándékozunk, a gyermekek pedig 600 Ft/fő áron vehetnek részt a rendezvényen, melyhez 1 db kóstolójegyet kapnak ajándékba. 6 éves kor alatt és 70 éves kor felett a belépés ingyenes! Az elkészített ételek megízleléséhez szükséges kóstolójegy pedig 100 Ft/db áron vásárolható meg.
Szeptember 5-én is élményekben és hagyományokban gazdag kulturális eseményeket kínál a Sóstói Múzeumfalu, ahol ÉLMÉNY A HAGYOMÁNY!