A foglalkozást tartja:
Helyszín: kitelepülve iskolai tanteremben vagy Újlétai magtár
Ajánlott létszám: 25 fő
A foglalkozás díja (Ft/fő): 400

Taligára ül a Múzeumfalu népe

Az oktatási intézmények számára összeállított programunkkal az alaptantervhez és a korosztályi sajátosságokhoz igazodunk. Múzeumi óra tartására két helyszínen is vállalkozunk: a hozzánk érkező csoportoknak fűtött Újlétai magtárunkban, illetve kitelepülve helyben, az iskolai tanteremben.

Az alsó és felső tagozatos diákok számára eltérő munkamenettel készülünk. A kisebbeket a farsanggal és a farsangi szokásokkal ismertetjük meg, majd ráhangolódás után zsákvászonból „kesztyűalakoskodó” medvefigurát készítünk. A nagyobbakat már egy képzeletbeli fonóba hívjuk, amit ők maguk töltenek meg élettel. Ráhangolódás után „maskurát”, azaz állatmaszkot öltünk: medve, kecske, gólya alakoskodónak öltözünk, és egy szatmári farsangot idézünk meg. Foglalkozásaink időtartama 45 perc, hogy a tanórai keretekbe beleférjünk.

A farsangi szokások repertoárja szinte kimeríthetetlen. Nem futja, hogy mindet feldolgozzuk, azonban belekóstolni is érdemes. Higgyék csak el!  Érdeklődő megkeresésüket Baloghné Szűcs Zsuzsanna múzeumi programszervező munkatársunk, az alábbi telefonszámon: +3642/479-704, és a szzsuzsa.muzeumfalu@gmail.com e-mail címen várja!

illusztráció: népi színjáték (medvealakoskodás)