Pálinkaház

A Sóstói Múzeumfalu szomszédságában épült fel a Pálinkaház, melyet Banu Roland tervezett.

Építésének célja az volt, hogy a megyeszékhelyen élők, illetve az ide érkező vendégek, turisták közelebbről megismerkedhessenek a megye pálinkakultúrájával, illetve a Felső-Tisza-vidék három eredetvédett gyümölcspárlatával, a szabolcsi alma-, a szatmári szilva- és az újfehértói fürtösmeggy-pálinkával.

A tervező arra törekedett, hogy az épület stílusában is illeszkedjen a Múzeumfaluhoz, melynek kezelésébe került. Azóta a skanzen számos programjához biztosít helyszínt: kiállításokat, ismeretterjesztő előadásokat, kézműves foglalkozásokat, néptáncbemutatókat tartottunk és tartunk benne.

 

Ugyanakkor rendezvényházként is funkcionál.

Mivel a tornácos, földszintes épület terei egybenyithatóak, kiválóan alkalmas céges rendezvények (meetingek, csapatépítő tréningek, szimpóziumok, kisebb konferenciák), valamint bensőséges családi ünnepek (születésnap, ballagás, leány- és legénybúcsú, esküvő) megtartására.

Rendszeresen szervezünk pálinkakóstoltatást és pálinkavacsorákat, melyekre várjuk egyéni vendégek és csoportok jelentkezését.

 

Ha felkeltettük az érdeklődést, akkor bátran keressék megkeresésükkel Baloghné Szűcs Zsuzsanna muzeológus-rendezvényszervezőt a 06-30/676-8514 telefonszámon vagy aszzsuzsa.muzeumfalu@gmail.com e-mail címen.