Tematikus programok


 • A fazekas műhelyében

  Feltöltve: 2017. július 13.

  A fazekasság a legősibb mesterségek egyike. A cserépedények készítése megőrizte sok évszázados technikáját. Az edények ma is lábbal hajtott korongon vagy a sima asztalnál, rakásos technikával készülnek, így mi is ezt a technikát alkalmazzuk.

 • Szív küldi, szívnek, szívesen!

  Feltöltve: 2017. február 13.

  A mézeskalácssütés, hála a hagyományőrzőknek és finom ízének újra reneszámszát éli. A 18. századból gyökerező finomság eredetiségét hűen őrzi a Sóstói Múzeumfalu műhelye.

 • „Tudok szőni, tudok fonni, tudok motollálni”- Kenderfeldolgozás és tarisznyaszövés

  Feltöltve: 2017. február 13.

  Egy olyan természetes anyaggal ismertetjük meg a hozzánk érkező iskolásokat, mely a régi paraszti világban fontos szerepet játszott a parasztság életében. A kender tavasztól – tavaszig munkát és szórakozási lehetőséget biztosított a fiataloknak.

 • „Meg is mosakodjál…”- nagymosás bemutató és batikolás

  Feltöltve: 2017. február 13.

  Elkalauzoljuk a hozzánk érkező kicsiket és nagyokat nagyszüleik és dédszüleik mindennapjaiba. Megismerhetik a tisztálkodás és a mosás eszközeit és szokásait. Régen nem volt fürdőszoba, nem volt mosókonyha. Akkor hogyan és hol mosakodtak, mostak?

 • Népi játékok- ördöglakat vagy rongybaba készítés,udvari játékok

  Feltöltve: 2017. február 13.

  Ebben a témakörben három programot kínálunk, annak megfelelően összeállítva, hogy az agytekervények megmozgatására, kézműveskedésre vagy ügyességi versenyre vágyik.